ŞEKVEREN KÖYÜ ESNAFINDAN İFTAR YEMEĞİ”

ŞEKVEREN KÖYÜ ESNAFINDAN  İFTAR YEMEĞİ”

avran ilçesine bağlı Çamdibi Köyü (Şekveren) esnafı yıllardır geleneksel hale getirdikleri İftar Yemeğinde Buluşmayı” gerçekleştirdi.

Havran ilçesine bağlı Çamdibi Köyü (Şekveren) esnafı yıllardır geleneksel hale getirdikleri “İftar Yemeğinde Buluşmayı” gerçekleştirdi.

Havran ilçesine bağlı 2200 nüfusa sahip Çamdibi Köyü (Şekveren) esnafı yıllardır Ramazan Ayı münasebetiyle geleneksel hale getirdikleri “İftar Yemeği” köy girişi ile Bilali Habeşi Camisi arsındaki ana yol üzerinde trafiğe kapatılarak gerçekleştirdi.

Geleneksel hale gelen büyük buluşma dini, dili, ırkı, rengi ayırt etmeksizin tüm misafirlere kucak açtıklarını, Havran, Edremit ve Burhaniye ilçeleri yanı sıra Havran’ın köylerinden de yüzlerce davetlinin katıldığı “İftar Yemeğinde” 7 çeşit sıcak yemek ve tatlı ikramında bulunuldu.

Çamdibi Köyü esnafının düzenlediği 2 Bin kişinin katıldığı “İftar Yemeğinde” iftar öncesi 5 imamın okuduğu Kuran sonrası yapılan dua ile iftar saati beklendi. Köy kadınlarının elleri ile hazırladığı yemekleri, köy gençleri İftar öncesi yemeklerin dağıtımlarını tam zamanında yaptı ve dağıtım öncesi ile sonrası da hiç sorun yaşanmadığı görüldü.

Çamdibi Köyü esnafının geleneksel hale getirdikleri İftar Yemeğinin ileriki yıllarda da devam ettirileceği açıklaması yapıldı ve Çamdibi Köyü esnafının İftar Yemeğine katılanlara “Allah Razı Olsun” denildi ve teşekkür edildi. Enver DOLGUN

 

 



  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli